Idtv herlanceert idtv docs
maandag 14 december 2020

Idtv herlanceert idtv docs

Idtv gaat weer documentaires produceren onder het label idtv docs en trekt daarvoor Wensly Francisco aan als producent. De beweging past in de strategie van idtv om de grootste kwaliteitsproducent van Nederland te worden.

Idtv wil zich niet alleen onderscheiden met programma’s voor het brede publiek (Wie is de mol? Lingo, Bed and Breakfast, Rijdende Rechter), maar ook met zelf ontwikkelde formats en documentaires.

Een belangrijke eerste stap in deze strategie is de komst van Marc Pos als creatief directeur en de PosVideo-programma’s zoals Het Geheim van de Meester en Historisch Bewijs die vanaf 1 januari 2021 onder idtv vlag zullen worden gemaakt. Het herlanceren van idtv docs is hierop een logisch vervolg. Met idtv docs wil idtv niet alleen documentaireseries in huis ontwikkelen en produceren, maar ook een platform vormen waar documentairemakers zich kunnen aansluiten.

Marc Pos, creatief directeur idtv: “Het is voor mij een langgekoesterde wens om een podium te creëren voor documentairemakers. Wensly en idtv zijn een perfecte match. Niet alleen vanwege zijn vakmanschap, maar ook past Wensly’s geëngageerde maatschappijbeeld goed bij waar idtv voor staat. Met Wensly’s kennis, originaliteit en doorzettingsvermogen, zetten we idtv docs weer op de kaart.”

Wensly Francisco (foto): “Ik kan niet wachten om bij idtv aan de slag te gaan en het documentairelabel nieuw leven in te blazen. Door ons open te stellen en ideeën te ontwikkelen met jonge makers die zich bij ons aansluiten, zullen we niet alleen met originele verhalen komen, maar ook met vernieuwende vertelvormen die geschikt zijn voor zowel bestaande als opkomende videoplatformen. Hiermee leggen we een sterke basis voor de toekomst van idtv docs neer.”

Bron: Idtv/BM

Bericht delen