Idse Grotenhuis nieuwe Creative Producer Goede Tijden, Slechte Tijden
vrijdag 2 oktober 2020

Idse Grotenhuis nieuwe Creative Producer Goede Tijden, Slechte Tijden

EndemolShine Nederland heeft Idse Grotenhuis aangesteld als Creative Producer van de dagelijkse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. De tijdelijke benoeming van Grotenhuis komt na het vertrek van de huidig Creative Producer Rohan Gottschalk, die heeft besloten het bedrijf na 21 jaar te verlaten.

Grotenhuis krijgt de dagelijkse leiding over het productieteam en wordt creatief en productioneel verantwoordelijk voor de serie, totdat er een opvolger is gevonden voor de lange termijn.

Grotenhuis is zijn loopbaan in 1993 als regisseur bij GTST begonnen en heeft inmiddels een aantal succesvolle dramaseries op zijn naam staan. Naast De Erfenis, ONM en Grijpstra & De Gier zette hij zijn carrière voort als Creatief Producent voor verschillende dramaseries als Bloedverwanten, ’t Vrije Schaep, Meisje van Plezier en Lijn 32. In 2017 sloot Grotenhuis zich aan bij Topkapi Films, waar hij onder andere de dramaserie Vliegende Hollanders produceerde, die dit najaar op NPO 1 wordt uitgezonden.

Idse Grotenhuis: “Het genre soap in het algemeen en de serie GTST in het bijzonder is voor mij een oude liefde die altijd blijft branden. Ik zet dan ook met veel plezier een koers uit die de serie hopelijk nog voor jaren aantrekkelijk houdt voor een groot publiek.”

Rohan Gottschalk over zijn vertrek: “Met ongelooflijk veel liefde, plezier en trots heb ik de afgelopen 21 jaar voor GTST gewerkt: eerst als scenarioschrijver, vervolgens als hoofdschrijver en de laatste 8,5 jaar als creative producer. Nu GTST op 1 oktober haar 30ste verjaardag heeft gevierd, heb ik besloten dat het voor mij een mooi moment is om mijn horizon te verbreden en afscheid te nemen van de serie en het team waarmee ik altijd verknocht zal blijven. Ik wens Idse enorm veel succes en ben ervan overtuigd dat hij er met zijn ervaring en expertise voor gaat zorgen dat GTST zich blijft ontwikkelen.”

Bron: EndemolShine Nederland/BM

Bericht delen