Dinsdag 16 januari 2018

Idols terug op RTL 5

Na acht jaar keert de talentenjacht Idols terug op de Nederlandse televisie bij RTL 5. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar kan vanaf nu audities door voor de reeks die in het voorjaar van 2016 wordt uitgezonden.

Zenderdirecteur Werner van Es: “Idols is de talentenjacht die wereldwijd veel succesvolle artiesten heeft voortgebracht. Iedereen krijgt de kans om het nieuwe popidool van Nederland te worden. Idols past perfect bij RTL 5 en is internationaal al vele jaren een groot succes.”

Alle deelnemers worden vanaf de eerste auditie op de voet gevolgd op weg naar de verwezenlijking van hun droom. Niet alleen hun zangtalent, maar ook de uitstraling is doorslaggevend voor verdere deelname aan het programma. Voor de winnaar van komend seizoen ligt een platencontract in het verschiet.

Idols is nog altijd de meest populaire talentenjacht ter wereld. Op dit moment is de talentenjacht onder andere te zien in Duitsland, Frankrijk, Amerika, Portugal, Zuid-Afrika en Zweden. Bekende artiesten als Will Young en Kelly Clarkson kregen grote bekendheid door Idols. Van 2002 tot en met 2008 was Idols te zien bij RTL 4. De winnaar van het eerste seizoen in Nederland was Jamai Loman. Winnaars van andere seizoenen waren onder anderen Boris Titulaer, Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof.

Wie het nieuwe seizoen van Idols gaat presenteren en wie in de jury plaatsneemt, wordt later bekend gemaakt.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen