Article header image

ICP koopt rechten Helden Van Hier

I Care Producties (ICP) heeft de rechten gekocht van de Vlaamse serie Helden Van Hier. De reeks over de brandweer scoorde afgelopen najaar marktaandelen van bijna veertig procent op VTM. Net als in de Vlaamse serie staat in iedere aflevering een brandweerkorps centraal. ICP verwacht snel te kunnen beginnen met de productie.

Volgens ICP zijn meerdere landen geïnteresseerd in het Belgische tv-format. Producent Edwin Mast: “Vrijwel alle Nederlandse omroepen en zenders hebben de serie of delen ervan gezien. Het format past goed in deze tijd omdat het een realistisch beeld geeft zonder enige vorm van manipulatie. We hopen op korte termijn bekend te maken bij welke zender het Nederlandse publiek kennis kan maken met het bijzondere werk van de brandweermannen en -vrouwen.”

Helden Van Hier krijgt in België een tweede seizoen. “Voor de brandweer in België werkte de serie buitengewoon goed omdat een zeer genuanceerd beeld werd gegeven van het werk. Het aantal aanmeldingen bij de brandweer over heel België steeg aanzienlijk door deze serie.”

Bron: ICP/Broadcast Magazine

Bericht delen