Article header image

Humberto Tan ambassadeur Postcode Loterij

Humberto Tan wordt ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Hij komt op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Loterij, eind januari, voor het eerst in actie. Daar interviewt hij acteur en voorvechter voor mensenrechten George Clooney over zijn organisatie Not On Our Watch.

Tan: “Als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en het Nederlandse Rode Kruis zie ik van dichtbij hoe belangrijk het werk en de bijdrage van de Postcode Loterij is. Dankzij de deelnemers ontvangen die organisaties ieder jaar miljoenen van de Postcode Loterij voor hun werk. Ik ben blij dat ik door mijn ambassadeurschap nog meer kan doen voor alle goede doelen die zich inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld. Dat ik als binnenkomer meteen George Clooney mag interviewen is natuurlijk fantastisch!”

Tijdens het jaarlijkse gala maakt de Nationale Postcode Loterij bekend welke bedragen zij aan goede doelen kan schenken uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. De helft van ieder lot is bestemd voor het goede doel. In 2015 werd een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro uitgereikt aan 99 goede doelen-organisaties, dankzij de 2,5 miljoen Nederlanders die meespelen met de loterij.

Behalve Humberto Tan zijn ook Winston Gerschtanowitz, Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull ambassadeur van de Postcode Loterij

Bron: Nationale Postcode Loterij/Broadcast Magazine

Bericht delen