Article header image

Houthavens als mediabroedplaats

Producent Tuvalu Media verhuist in februari 2013 van het Hilversumse Media Park naar het Mediahaven Gebouw in Amsterdam. Dit nieuwe studio- en kantorencomplex in de Houthavens is volop in aanbouw en biedt straks ook plaats aan de TV Academy, een initiatief van Tuvalu, United en drie ROC’s.

 

Directeur Roel Kooi van Tuvalu: “Onze business ontwikkelt zich op een veel breder terrein en daarvoor zoeken we talent dat wordt ‘aangezogen’ door Amsterdam. Het Mediahaven Gebouw staat op een geweldig inspirerende locatie; wij geloven in dit gebied, hier wordt gewérkt. Dat gecombineerd met de inpandige studio’s heeft voor ons de doorslag gegeven. De nieuwe locatie biedt meer flexibiliteit en sluit het beter aan bij het groeiscenario van Tuvalu.”

Het nieuwe (duurzame) multifunctionele gebouw bevat ook twee televisiestudio’s met kantoorruimte en atrium, dat uitkijkt over het IJ. United gaat de twee nieuwe televisiestudio’s exploiteren. Het facilitaire bedrijf huurt in totaal circa 2.300 m2, bestaande uit een grote studio van 1.300 m2 en een kleine van circa 400 m2, plus 600 m2 studiogerelateerde ruimte (zoals kleedkamers, productiekantoren), zeven ENG opslagruimten en parkeerplaatsen in de garage. De Houthavens liggen op nog geen vijf minuten rijden van de afslag van de ring A10 en maximaal tien minuten van het Centraal Station.

Bron: Broadcast Magazine

Ga naar de video door op onderstaande afbeelding te klikken

Bericht delen