Dinsdag 16 januari 2018

Horse & Country TV in aantocht

Op 14 juni start Horse & Country TV (H&C TV) in Nederland. De televisiezender voor de paarden(sport)liefhebber zal dan onder meer worden aangeboden in diverse digitale pakketten van de netwerken van Caiway, Kabel Noord, Glashart Media, CAI Harderwijk en Kabeltex. De bedoeling dat H&C TV op korte termijn ook via andere netwerken wordt doorgeven.

De doelgroep van de zender bestaat uit liefhebbers van de paardensport en van het buitenleven. H&C TV biedt hen een mix van internationale hippische topwedstrijden, programma’s rondom (bekende persoonlijkheden uit de) paardensport en documentaires.

Directeur internationale distributie van H&C TV, Wayne Dunsford, laat in een persbericht weten dat er ook Nederlandse producties zullen worden uitgezodnen op H&C TV, de buitenlandse programma’s worden Nederlands ondertiteld. Het percentage locale programma’s zal mettertijd toenemen. Dunsford:””Horse & Country TV heeft zichzelf gevestigd als een sterk merk met een helder profiel dat onderscheidend is ten opzichte is van alle overige zenders in de markt. De start in de Benelux betekent het begin van een verdere roll-out van H&C TV in verschillende territoria.”

Heather Killen, CEO van H&C TV: “Miljoenen mensen ter wereld genieten van de paardensport en de bijbehorende levensstijl; de sector heeft een economische omvang van meer dan 50 miljard dollar per jaar. H&C TV streeft ernaar een sleutelpositie in te nemen bij het beschikbaar stellen van strategische digitale outlets voor de programma’s en persoonlijkheden die aansluiten bij deze aantrekkelijke en kwalitatieve doelgroep.”

Naast de roll-out van de zender zelf, is H&C TV ook zijn programmalicentie-activiteiten in andere markten aan het uitbreiden en zijn onlangs programmapakketten in licentie gegeven aan onder meer Discovery Channel UK, Dubai Racing Channel, Sky Sports UK, Country 99 in Nieuw Zeeland, Equidia in Frankrijk en Class Horse TV in Italië.

Bron: Horse & Country TV

Bericht delen