Woensdag 17 januari 2018

Hoogtepunten Eredivisie in VR met FOX Sports app

De Eredivisie kent dit weekend een primeur. Voor de eerste keer is het mogelijk via een gratis virtual reality-app van FOX Sports de hoogtepunten van het voetbalweekend te beleven door de ogen van de spelers.

De app komt voort uit een samenwerking tussen FOX Sports Eredivisie en Beyond Sports.

FOX Sports en Beyond Sports werkten eerder al samen en zorgden voor een wereldprimeur door virtual reality te gebruiken tijdens de wedstrijd Feyenoord-PSV. Nu gaat de samenwerking nog een stap verder.

In samenwerking met FOX Sports Eredivisie en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN, heeft het Nederlandse Beyond Sports een gratis applicatie ontwikkeld waar je de beste doelpunten van het afgelopen weekend kunt bekijken. Volledig in virtual reality. Door de ogen van de spelers. Gebruikers selecteren een speler en beleven het moment zoals die speler het zelf heeft ervaren.

In eerste instantie zullen alleen consumenten die in het bezit zijn van een Samsung Gear VR gebruik kunnen maken van de app. De ontwikkelingen voor de nieuwe versie, die ervoor zorgt dat alle high-end telefoons middels een Google Cardboard situaties in virtual reality kunnen beleven, zijn nog in gang.

Bron: Sportnext/BM

Bericht delen