Holland Lounge tijdens MIPCOM 2022
donderdag 19 mei 2022

Holland Lounge tijdens MIPCOM 2022

In samenwerking met de landelijke publieke omroepen, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Nederlandse distributeurs en producenten creëert en faciliteert Dutch CORE een centrale markt- en ontmoetingsplaats: De Holland Lounge tijdens MIPCOM 2022 in oktober in Cannes.

De Holland Lounge heeft als doel de samenwerking tussen Nederlandse producenten, distributeurs en facilitaire bedrijven te bevorderen om zo de internationale positie van de Nederlandse producties te versterken.

Dutch CORE is nog op zoek naar enkele partners zoals distributeurs, producenten of facilitaire bedrijven die deze missie delen en onderdeel uit willen maken van De Holland Lounge tijdens MIPCOM 2022.

Michael Spendel, managing director van Dutch CORE: “MIPCOM is een toekomstbestendige en constructieve manier om het aanzien van Nederlandse producties naar een hoger plan te tillen en de internationale positie te versterken. Het opzetten van een gezamenlijke en prominent gepositioneerde Holland Lounge bundelt de krachten van alle partijen en zet Nederlandse mediaproducties en haar makers in de spotlights.”

“We zien dit als dé manier om nationaal product nog meer onder de aandacht te brengen tussen al het geweld van de grote wereldwijde spelers. Veel fictie in Nederland is gemaakt door producenten die onderdeel zijn van een groot consortium als Warner of Newen, maar er zijn ook nog vele andere producties die een internationaal bereik kunnen hebben. Met de Holland Lounge bieden we de mogelijkheid om deze titels gezamenlijk onder de aandacht te brengen.”

“Partijen als Dutch Filmworks en Incredible Film zijn al aangehaakt als partner, maar er is nog plaats. Dat hoeven geen agenten of distributeurs te zijn, maar we zoeken Nederlandse partijen die graag gezamenlijk een ontmoetingsplek willen creëren tijdens MIPCOM vanaf 17 oktober en willen meewerken aan de promotie en distributie van het Nederlands product. Daarnaast zal het mogelijk zijn om via ons individuele toegangskaarten voor MIPCOM te kopen, waarmee je wel verbonden bent aan de Holland Lounge en kan deelnemen aan enkele activiteiten.”

Meer informatie is te krijgen via Margaret Stanneveld (m.stanneveld@dutch-core.nl, 06 51135080).

Bron: Dutch CORE/BM

Bericht delen