Dinsdag 16 januari 2018

Hoezo Armoede? van start op internet

Armoede is overal. Daarom besteedt de publieke omroep vanaf 25 november een week lang aandacht aan dit thema. Op internet begint het project nu al. Wanneer mensen niet kunnen voorzien in hun eerste levensbehoeften als water, voedsel, kleding en huisvesting, heerst er volgens de Verenigde Naties armoede. Maar omdat het vooral een probleem is in verschillende Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen, is armoede voor veel mensen een ver van ons bedshow.

Toch bestaat armoede ook in Nederland. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau leven er aan het einde van het jaar ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Daarom besteedt de publieke omroep nog voor het begin van de themaweek aandacht aan het probleem op social media. Elke dag zie je op de Twitter- en Facebookpagina een korte documentaire en een Poverty Pitch.

Op deze manier wil de publieke omroep mensen alvast bewust maken van het grote probleem. Door het gebruik van social media is het mogelijk om reacties en ideëen te delen. Kijk hiervoor op de pagina Hoezo Armoede op Facebook of gebruik de hashtag #HoezoArmoede op Twitter.

Bron: NPO

 

Bericht delen