Dinsdag 16 januari 2018

Hilversum trekt aan bel bij informateur Opstelten

In een brief aan informateur Ivo Opstelten waarschuwt het gemeentebestuur van Hilversum voor de ernstige werkloosheid die Hilversum en het Gooi bedreigen als het nieuwe kabinet daadwerkelijk het mes zet in de publieke omroep.

Verantwoordelijk wethouder en loco-burgemeester van dienst Jan Rensen (PvdA) benadrukt dat naast elke baan die bij de omroepen verloren gaat nog eens anderhalve baan extra verdwijnt in Hilversum en omgeving. De bezuinigingen op het Media Park hebben namelijk direct gevolgen voor werkgelegenheid bij  ondersteunende bedrijven, maar ook de Hilversumse en Gooise economie in zijn algemeen krijgen een harde tik, voorspelt Rensen. Hij baseert zijn uitspraken op onderzoek van bureau SEO in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

In april stuurde Hilversum al een brief over het dreigende drama aan demissionair premier Balkenende en demissionair minister Rouvoet, die de portefeuille overnam van de opgestapte mediaminister Plasterk (PvdA). Daarop kreeg de mediastad geen enkele reactie.

Bron: G&E

Bericht delen