Article header image

Het mooiste meisje van de klas in BM

Alle jongens wilden haar hebben, alle meisjes wilden haar zijn: het mooiste meisje van de klas. Jaap Jongbloed portretteert dat onbereikbare meisje en tijdens zijn zoektocht naar wat er van haar terecht is gekomen, stuit hij op de mooiste verhalen. Het mooiste meisje van de klas is nu op stoom met het tiende seizoen op NPO 1.

In Broadcast Magazine vertelt producent Gabri Buytelaar van Simpel Media alles over de historie en totstandkoming van het programma. “Mijn vriendin wees me op een kennis van vroeger bij de TROS. Ik nam een klassenfoto van haar mee en een recente foto van haar met onze zoon. Het ontlokte de juiste reactie bij Remco van Leen en hij had meteen interesse. Hij zag de goede ingrediënten en wilde ervoor vechten bij Nederland 1, waar Memories en De Reünie al stonden geprogrammeerd. Soortgelijk, maar zeker ook heel andere programma’s.”

“Zij volgen niet één persoon en kiezen haar al helemaal niet om haar uiterlijk. Wij gaan in principe nooit verder terug dan de jaren zeventig, werken het liefst met veertigers. Bij die groep slaat nostalgie het best aan, denk ik. Maar het ligt vooral aan het leven dat ‘de mooiste meisjes’ leiden. Hebben ze veel meegemaakt? Doen ze nu iets bijzonders of uitzonderlijks? Nu speelt uiterlijk geen rol meer. We zijn verwend geraakt met de meest indrukwekkende verhalen en worden dus steeds strenger in de selectie.”

Alles over Het mooiste meisje van de klas is terug te vinden in het februarinummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen