Article header image

Het Gala van de Nederlandse film

Het Nederlands Film Festival wordt vrijdag feestelijk afgesloten met het Gala van de Nederlandse film. Aan Doutzen Kroes en Jandino Asporaat de eer om de verdeling van de Gouden Kalveren te presenteren, Het 32ste editie van het Gala van de Nederlandse film wordt rechtstreeks uitgezonden op Nederland 1. Het toneel van de uitreiking van de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, is de Stadsschouwburg in Utrecht.

Voor Kroes is de presentatieklus haar debuut als presentatrice. Het Nederlandse model heeft er zin in. “Dat is het leuke van mijn werk, dat je opeens ook voor zo’n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd. Ik kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten. En als ik er even niet uitkom, moet Jandino mij maar redden”, aldus het model, die het afgelopen jaar in de Nederlandse speelfilm Nova Zembla ook haar acteerdebuut maakte.

Asporaat, bekend van De Dino Show, laat weten vereerd te zijn het gala samen met Kroes te mogen presenteren. “Ik had een optreden staan in Soest”, zegt  de cabaretier, “maar die heb ik meteen afgebeld toen ik hoorde dat ik samen met Doutzen Kroes op het podium mocht staan. Ik hoefde ook niet lang te onderhandelen met de VPRO. Ik zei gelijk: voor drie consumptiebonnen doe ik het ook.”

Het Gala van de Nederlandse film wordt geopend met een tien minuten durende filmconference van Theo Maassen. De collega-caberatier van Asporaat is druk aan het schrijven. “Maar ik wil nog niets loslaten over welke reputaties deze avond gaan sneuvelen, omdat ik vermoed dat Reinout Oerlemans dan niet meer komt opdagen”, stelt Maassen.

Het Gala van de Nederlandse film, 5 oktober om 20.30 uur op Nederland 1

Bron: NPO

Bericht delen