Dinsdag 16 januari 2018

Het Beste van tien jaar Vals Plat

Vals Plat bestaat tien jaar. De NTR viert dit met de jubileumserie Het beste van tien jaar Vals Plat. Vanaf zondag 16 augustus, passeren in zeven afleveringen de meest opmerkelijke portretten van de afgelopen tien jaar de revue.

Tien jaar lang speurden programmamakers uit verschillende culturen stad en land af op zoek naar markante Nederlanders van diverse komaf die hun bijzondere levensverhaal wilden delen. Zoals het tragische verhaal van ‘lonesome cowboy’ en karaokeartiest Son Slot uit 2009, wiens vrouw door de buurvrouw in elkaar werd geslagen en een dag later aan een hersenbloeding overleed. Of het portret van bodybuildster Gűzel Vroom-Akgűl uit 2011, die op haar veertiende door haar moeder naar Turkije werd ontvoerd en uitgehuwelijkt.

De serie omvat ook een selectie van de leukste en ontroerendste ontmoetingen van acteur Hakim Traidia. Tien jaar lang presenteerde hij Vals Plat en sprak hij op eigenzinnige wijze mensen op straat aan over allerlei levenskwesties die in de portretten ter sprake komen. Door de diversiteit aan verhalen en bijzondere portretten biedt Het Beste Van 10 jaar Vals Plat een staalkaart van multicultureel Nederland van de afgelopen tien jaar. Na de jubileumserie volgt nog een nieuwe serie met afleveringen tot in november.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen