Herdenking moord op Martin Luther King live bij NOS
woensdag 14 maart 2018

Herdenking moord op Martin Luther King live bij NOS

De NOS zendt de herdenking van de moord op Martin Luther King op 4 april live uit. In de nachtelijke uitzending staan presentator Simone Weimans en gasten stil bij de vraag wat de erfenis is van Martin Luther King, ook in Nederland. Daarnaast wordt teruggeblikt op het leven van de burgerrechtenactivist en is een bijdrage te zien van Amerika-correspondent Wouter Zwart.

De herdenking vindt plaats in Memphis, Tennessee. Burgerrechtenactivist Martin Luther King werd  daar vijftig jaar geleden om het leven gebracht. De herdenking vindt plaats op de plek van de moord: het Lorraine Motel in Memphis, sinds 1991 onderdeel van het Nationale Burgerrechtenmuseum. Activisten van toen en nu, onder wie dominee Jesse Jackson en congreslid John Lewis, zijn erbij aanwezig. Ook zijn er muzikale optredens. De uitzending wordt overdag, op donderdag 5 april, herhaald.

Op 4 april verschijnt ook een NOS online special over Martin Luther King. Aan de hand van vijf iconische momenten wordt met behulp van video, foto’s en tekst stilgestaan bij zijn leven, zijn boodschap en zijn betekenis. Vijf mensen delen hun kijk op Martin Luther King. Onder hen zijn de rapper met Ghanese roots Akwasi en Aad Kik, die Martin Luther King nog in levenden lijve heeft gezien toen die in 1964 een eenmalig bezoek bracht aan Nederland.

Bron: NOS/BM

Bericht delen