Dinsdag 16 januari 2018

Herdenking Harry Mulisch live bij NOS

De NOS doet zaterdag via televisie, radio en internet rechtstreeks verslag van de herdenkingsdienst voor Harry Mulisch. De schrijver overleed afgelopen zaterdag op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. De extra televisie-uitzending op Nederland 1 en nos.nl begint om 10.45 uur – als de rouwstoet met de kist arriveert – en duurt tot het einde van de bijeenkomst in de Amsterdamse Stadsschouwburg (omstreeks 12.30 uur).

Tijdens het eerbetoon bewijzen onder meer componist en dirigent Reinbert de Leeuw, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Marcel van Dam de auteur de laatste eer. De presentatie van het programma NOS Herdenking Harry Mulisch is in handen van Joost Karhof.

Ook de Radio 1-luisteraar wordt (vanaf 10.45 uur) op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen tijdens de uitvaartplechtigheden. Verslaggever Mattijs van de Wiel is in Amsterdam aanwezig en zorgt voor live-bijdragen in de lopende programmering.

Een samenvatting van de gehele herdenking, inclusief de teraardebestelling op begraafplaats Zorgvlied, is te zien in de NOS Journaals van 13.00 uur, 16.00 uur, 18.00 uur en 20.00 uur. Verslaggever Gerri Eickhof is namens het NOS Journaal in Amsterdam .

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen