Dinsdag 16 januari 2018

Helga van Leur is beste weervrouw

RTL-weervrouw Helga van Leur is weer de populairste weervrouw van Nederland. Tijdens de uitzending van Editie NL ontving zij de prijs dinsdag uit handen van onderzoeksbureau GfK. Elke twee jaar houdt het GfK een groot weer- en klimaatonderzoek. Voor de derde keer op rij komt Helga van Leur als beste weervrouw uit de bus. Van de ondervraagden zegt 28 procent dat Helga van Leur zijn of haar favoriete weerpresentator is.

“Ik schrik me iedere keer weer het apenzuur”, zei ze bij de uitreiking, die geheim was gehouden tot in de live-uitzending. “Mensen die hebben gestemd, bedankt. Ik doe mijn best en ik ben mezelf.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, zegt hierover: “Het is voor ons een voorrecht om dé weerpresentator van Nederland in huis te hebben. Van Leur is inhoudelijk een kei, legt het uiterst begrijpelijk uit en is bovendien altijd opgewekt. Dat maakt het kijken en luisteren naar haar telkens weer een plezierige bezigheid. Namens ons allemaal bij het RTL Nieuws feliciteer ik haar dan ook van harte met deze ‘hattrick’.”

Bron: Editie NL

 

Bericht delen