Article header image

Heleen Lok wint presentatiewedstrijd Jeugdjournaal

De 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort presenteert zondag het NOS Jeugdjournaal, samen met presentator Milouska Meulens. Heleen is de winnaar van de presentatiestrijd die het NOS Jeugdjournaal organiseerde vanwege haar 30-jarig bestaan. Heleen Lok werd zowel door de vakjury als door het publiek als beste presentator gekozen. Ze werd in april opgegeven als beste presentatrice van haar school. Ze zit in groep zes van basisschool De Wonderboom in Amersfoort.

 

Met haar deden nog bijna tweehonderd kinderen een gooi naar eeuwige roem. Uit de grote groep kinderen werden er twintig geselecteerd. Zij deden vrijdag 17 juni een officiële screentest in Beeld en Geluid in Hilversum, die medeorganisator van de wedstrijd was. De filmpjes werden vervolgens op een website gezet. Daar kwamen nog twee kinderen bij die via een wildcard een plekje in de finale hadden veroverd. In totaal maakten dus 22 kinderen kans op de hoofdprijs.

De jury bestond uit voorzitter Rozemarijn Moggré (presentator NOS Jeugdjournaal), Robert ten Brink (oud-presentator Jeugdjournaal) en Ronald Bartlema (chef NOS Jeugdjournaal). De vakjury oordeelde dat “Heleen spontaan is en dat ze voor de camera totaal zichzelf blijft. Ze komt ontspannen over en heeft zichtbaar plezier in presenteren. Ze kan goed vertellen en heeft door haar vrolijke uitstraling een duidelijke wow-factor,” aldus de jury die haar een terechte winnaar noemt.

Bron: Spreek’buis

Bericht delen