Woensdag 17 januari 2018

Heel Nederland Slaapt bij MAX

We slapen een derde van ons leven, maar weten we wel hoe belangrijk slaap is? Op woensdag 2 november, vanaf 21.20 uur op NPO 1, zendt MAX Heel Nederland Slaapt uit. In dit live-event van producent Tuvalu Media neemt presentatrice Dionne Stax de kijker mee naar de magische wereld van slaap.

In reportages en experimenten worden de geheimen van het fenomeen slaap ontrafeld. De kijker ziet hoe dromen werken en krijgt alles te horen over de activiteiten in ons brein als ons lichaam in slaapstand is. Er wordt getest of ons geheugen beter werkt als we ergens letterlijk een nachtje over slapen en een panel vrijwilligers blijft een nacht lang wakker voor een heus slaapexperiment.

Maar in Heel Nederland Slaapt wordt ook echt geslapen. Radiopresentator Jurgen van den Berg gaat de uitdaging aan om live te slapen terwijl heel Nederland meekijkt. Volgeplakt met elektroden wordt hij door een team van deskundigen gemonitord en kan de kijker exact meebeleven in welke slaapfases hij belandt.

De uitzending toont tips en trucs voor de kijker thuis en slaapdeskundigen zullen talloze feiten en fabels rondom slapen blootleggen. Uiteraard worden tijdens deze live slaapspecial ook kijkersvragen beantwoord. Kijkers kunnen onder andere vragen stellen via Twitter met #HNLS.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen