Ochtendeditie Hart van Nederland start op 1 januari
donderdag 31 december 2020

Ochtendeditie Hart van Nederland start op 1 januari

Vanaf 1 januari krijgt SBS6-actualiteitenprogramma Hart van Nederland zeven dagen per week een ochtendnieuwsbulletin met de nadruk op binnenlands nieuws. Mart Grol neemt op weekdagen de presentatie op zich, maar wil geen ‘nieuwslezer’ genoemd worden, vertelt hij in gesprek met NU.nl.

“Het woord nieuwslezer zit mij altijd een beetje dwars”, aldus Grol. “Je bent bij een nieuwsprogramma presenterend journalist: samen met een team maak je van het nieuws een programma dat de kijker meeneemt in een pakkend verhaal.”

“Ik erger me als iemand aan mij vraagt: wat ga je straks voorlezen? Als je de teksten van een ander oplepelt, gaan mensen dat horen.” De presentator schrijft daarom zijn presentatieteksten zelf en denkt mee met de eindredacteur.

Grol komt iedere uitzenddag rond 3.30 uur aan in de studio. Samen met het Hart van Nederland-team kiest de presentator en journalist vervolgens de onderwerpen die vanaf 6.30 uur in het nieuwsbulletin komen. Ieder tien minuten durend bulletin begint met binnenlands nieuws, gevolgd door een minuut buitenland, het shownieuws en het weer.

Uitzendtijden
Het ochtendbulletin van Hart van Nederland is op werkdagen te zien van 6.30 tot 10.00 uur. Op zaterdag is de uitzending van het bulletin van 7.00 tot 10.00 uur en op zondag van 7.00 uur tot 9.00 uur. Op 1 januari zendt het ochtendbulletin extra lang uit, van 7.00 tot 12.00 uur.

De presentatie van het Hart van Nederland-ochtendbulletin ligt doordeweeks in handen van Mart Grol. In het weekend nemen Wolter Klok en Nadya Sewradj de presentatie voor hun rekening.

Bron: NU.nl/BM
Foto: William Rutten/SBS6

Bericht delen