Woensdag 17 januari 2018

Harm Edens treft Henk Hagoort

In de interviewserie Onder Edens gaat presentator Harm Edens in Broadcast Magazine maandelijks op bezoek bij gezichts- en beleidsbepalende mediamensen. Zijn gesprekspartner in het aprilnummer is NPO’s bestuursvoorzitter Henk Hagoort.

Over de interne omroepkritiek zegt hij onder andere: “Er is wel een verschil tussen Lennart van der Meulen en Jan Slagter. Ik vind het heel goed dat wij in Hilversum debatteren over ‘wat vinden we?’ Als we plannen maken voor een volgende periode en de VPRO is het daar niet mee eens, dan moeten we daar in Hilversum stevig over praten. Het goede van de VPRO is dat ze naar buiten toe de uitkomst van die discussie verdedigen. Wat Jan Slagter doet is – los van die interne discussie – eerst tekenen voor de gezamenlijke afspraken en later het er niet meer mee eens zijn. Om vervolgens een soort soloactie door te voeren tot op het scherm, die niks meer te maken heeft met het belang van de publieke omroep maar wel met het belang van MAX.”

Hoe deal jij daarmee? “Ik slik omwille van de goeie zaak ontzettend veel boosheid in. Die dan af en toe ’s nachts terugkomt in het feit dat ik dan wakker word en denk: waarom lig ik nou met mijn vuisten zo gebald?”

Het complete interview met Henk Hagoort is terug te vinden in het aprilnummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen