Hans Teeuwen brengt corona-conference bij PowNed
zaterdag 6 juni 2020

Hans Teeuwen brengt corona-conference bij PowNed

Hoe doorsta je als cabaretier het leven in coronatijd? Hans Teeuwen maakte thuis zijn conference Smerige Spelletjes. Het resultaat is 13 juni om 22.05 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

Corona heeft de cultuursector in ons land hard geraakt. Halverwege maart moesten theaters hun deuren noodgedwongen sluiten en sindsdien zitten cabaretiers werkloos thuis. Terwijl juist in tijden van crisis humor een belangrijke uitlaatklep vormt. Cabaretier Hans Teeuwen besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Hij moest na slechts één voorstelling van zijn nieuwe show Nou lekker Dan voorlopig stoppen met optreden. In plaats van thuis met een kaasschaaf in de hoek te gaan zitten, besloot Teeuwen van de nood een deugd te maken. Hij begon met schrijven, hetgeen resulteerde in een 45-minuten durende conference over het leven in het coronatijdperk.

Nooit eerder maakte een Nederlandse cabaretier een complete show vanuit huis. Toch ziet Teeuwen mogelijkheden: “Wellicht dat dit niet bij een eenmalige voorstelling blijft, maar dat ik in de toekomst vaker op deze manier ga werken.”

PowNed, dat eerder al met Dat zijn Geen Grappen een tweeluik uitzond over cabaret in het coronatijdperk, is blij met de keuze van Teeuwen voor de omroep. PowNed-voorzitter Dominique Weesie: “Teeuwen is een van de grootste cabaretiers van ons land. En met Smerige Spelletjes logenstraft hij de gedachte dat een grappenmaker publiek nodig heeft.”

Smerige Spelletjes is geregisseerd door Max Porcelijn.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen