Dinsdag 16 januari 2018

Hans Schwarz vertrekt bij NPO

Hans Schwarz, Manager Programma Aankoop bij de NPO, stapt op 1 september over naar  Lunanime, de productietak van de Lumière Groep in Gent. Schwarz zal zich als Business Developer bij het team voegen en hier zorgen voor de zakelijke versterking.

Schwarz begon zijn loopbaan bij het filmtijdschrift Skoop, en werkte daarna voor IDTV, VARA, Veronica en BNN. Sinds oktober 2008 was hij actief als Manager Programma Aankoop bij de NPO.

Schwarz: “Na bijna 5 jaar leiding te hebben gegeven aan de afdeling Aankoop van de NPO laat ik deze met een meer dan gerust hart achter. We hebben samen met de omroepen, de netten en de distributeurs buitenlandse aankoop een stevigere positie gegeven in de programmering. Met prachtige titels als Homeland, Downton Abbey, Borgen, de natuurprogramma’s, de detectives, een breed aanbod aan prachtige kwaliteitsfilms en nog veel meer.”

“Hoe geweldig het werken met de beste buitenlandse fictie ook is, ik wist dat op een gegeven moment de drang om zelf meer invloed op de inhoud te kunnen hebben zou gaan wringen. Van begin tot eind betrokken zijn bij film en tv-drama is heel aantrekkelijk. Tegen deze achtergrond moet mijn vertrek naar Lumière dan ook gezien worden. Lumière is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Benelux-speler met onder andere series als Millennium, The Killing, Borgen en The bridge, en films als Offline en De rouille et d’os.”

Bron: Lunanime/Hans Schwarz

Bericht delen