dinsdag 16 januari 2018

Half 8 Live in vrije val

Sinds maandag vervangt het nieuwe WNL-programma Half 8 Live tijdelijk De Wereld Draait Door. Waar DWDD regelmatig een miljoen kijkers scoort op Nederland 3, behaalt Half 8 Live dramatische kijkcijfers. De eerste uitzending met Geert Wilders als hoofdgast was nog goed voor 132.000 kijkers. Woensdag zakte het kijkcijfer naar 93.000, een verlies van 30 procent ten opzichte van de eerste uitzending. Het marktaandeel is daarmee nog maar 3,1 procent.

Dagblad De Telegraaf meldde eerder deze week dat de lage cijfers het gevolg zijn van ‘het mooie zomerweer’. Dat argument snijdt weinig hout, want het Half Acht Nieuws van RTL 4 weet op hetzelfde uitzendtijdstip 822.000 kijkers te boeien.

WNL-presentatrice Merel Westrik, afkomstig van de Amsterdamse zender AT5, zal Half 8 Live op werkdagen blijven presenteren tot en met 31 augustus. Omroep WNL gaat de opzet van het programma nu snel aanpassen. Door voortaan te openen met het belangrijkste nieuws, hoopt hoofdredacteur Bert Huisjes dat het roer omgaat.

“We zijn na drie uitzendingen nog niet uit het lood geslagen. Het programma heeft de potentie om te klimmen”, zegt hij tegen het ANP. “Ik zie het als de branding waar we even doorheen moeten op deze mooiste dagen van het jaar. Natuurlijk krijgen we nu bakken water over ons heen, maar als je als omroep zo stoer bent in de zomer een actualiteitenprogramma te beginnen, moet je daar tegen kunnen.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen