Dinsdag 16 januari 2018

Hagoort tegen beperking veelverdieners NPO

Henk Hagoort, voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, verzet zich tegen een aangenomen motie dat er niet meer dan drie presentatoren bij de publieke omroep meer mogen verdienden dan de Balkenende-norm. Nu zijn dat er nog elf. Hagoort bepleitte woensdag op BNR Nieuwsradio dat de regie over het aantal grootverdienende presentatoren in Hilversum ligt.

“Nu ligt er een motie dat het er drie mogen zijn. Zo zit de wereld niet in elkaar. Ik vind dat uitzonderlijk talent uitzonderlijk beloond mag worden. We hebben het niet over bestuurders en directeuren. Laat het aan de vakmensen over in Hilversum hoeveel dat mogen zijn. De overheid legt het nu vast, de overheid is onze grote aandeelhouder. Maar ik vind het onzin om het in sommetjes vast te leggen.”

Momenteel zijn er in publiek Hilversum nog  11  presentatoren die meer dan de Balkenende-norm verdienen, dat mogen er straks nog maar 3 zijn. Dat zijn er vijf minder dan waar de Nederlandse Publieke Omroep naar streeft. De kamer heeft op donderdag 30 juni een motie van de PVV hierover unaniem gesteund. De Balkenende-norm bedraagt momenteel ongeveer 193 duizend euro.

Bron: BNR/Broadcast Magazine

 

Bericht delen