Woensdag 17 januari 2018

Guido van Nispen vertrekt bij ANP

De algemeen directeur van het ANP, Guido van Nispen, vertrekt per 1 juli. Hij draagt al zijn statutaire taken over aan de nieuw gevormde directie, bestaande uit zakelijk directeur Martijn Bennis en mediadirecteur Marcel van Lingen, huidig hoofdredacteur van het ANP.

Rijkman Groenink, voorzitter Raad van Commissarissen van het ANP: “We danken Van Nispen zeer voor de belangrijke stappen die hij met het ANP in de afgelopen jaren heeft gezet. Op feiten gebaseerde nieuwsvoorziening is nog nooit zo belangrijk geweest als juist nu. En dat staat als een huis. In een nog steeds uitdagende, consoliderende nieuwsmarkt is Van Nispen erin geslaagd een stevig financieel fundament onder het ANP te leggen. De uitdaging voor de komende jaren is om het journalistieke vakmanschap en de nieuwsvoorziening en -monitoring door het ANP nog breder in te zetten.”

Yoeri Albrecht, voorzitter van het bestuur bij Vereniging Veronica en directeur van V-Ventures: “De aandeelhouder V-Ventures heeft gekozen voor een tweekoppige directie waarbij de heer Van Lingen kennis van de markt en jarenlange ervaring als hoofdredacteur ANP inbrengt en de heer Bennis journalistieke ervaring en kennis van nieuw ondernemerschap binnenbrengt. Met deze twee directeuren, beiden statutair benoemd, hebben we een prima combinatie om de stevige basis van de onderneming verder uit te bouwen.”

Bron: ANP/BM

Bericht delen