Grote favoriet Italië wint Eurovisie Songfestival
Zondag 23 mei 2021

Grote favoriet Italië wint Eurovisie Songfestival

Italië heeft in Rotterdam het Eurovisie Songfestival gewonnen. Rockband Måneskin kreeg met het nummer Zitti e buoni 524 punten. Vooraf zagen de bookmakers Italië al als grote favoriet.

De overwinning was vooral te danken aan de stemmen van het publiek. Nadat de vakjury’s hun punten hadden uitgedeeld, stond Italië nog vierde. Jeangu Macrooy kon voor Nederland geen potten breken. Met Birth of a new age eindigde hij op plek 23. Hij mocht nog wel 11 punten van de vakjury’s in ontvangst nemen, maar kreeg er nul van de televoters.

Macrooy noemt het niettemin een zegen dat het Eurovisie Songfestival, met alle maatregelen, dit jaar wel heeft kunnen plaatsvinden nadat het in 2020 niet doorging. “Ik heb toch mijn verhaal kunnen vertellen, daar ben ik blij mee.”

De uitzending op NPO 1 trok 5.441.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Dat is goed voor een marktaandeel van 78,5 procent. In totaal keken 8.829.000 mensen korte of langere tijd naar het evenement vanuit Ahoy in Rotterdam. Ook de voorbeschouwing werd goed bekeken. Daar keken 3.102.000 mensen naar.

Bron: NOS/BM

Bericht delen