Grootste Kerstboom weer ontstoken in IJsselstein
zondag 13 december 2020

Grootste Kerstboom weer ontstoken in IJsselstein

Het was een gezellig moment van saamhorigheid in barre tijden: voor de 22e keer ging zaterdagmiddag de Grootste Kerstboom van Nederland aan, en misschien wel van de wereld.

Vanwege corona waren er dit jaar geen festiviteiten, maar RTV Utrecht zond het ontsteken van de lichtjes live uit tijdens de speciale uitzending Schijn een lichtje op mij. Terugkijken kan hieronder.

Maar liefst 120 lampen hangen er in de Gerbrandytoren, de bekende zendmast in IJsselstein. De grootste boom is een begrip, een lichtbaken dat tot ver in de omgeving te zien is.

“Kerst begint niet eerder dan dat de lampjes branden in IJsselstein”, vertelde burgemeester Patrick van Domburg in de uitzending, waarin ook verschillende inwoners van de provincie Utrecht en bekende Nederlanders aan het woord kwamen. “Ik vind hem fantastisch”, sprak Tineke Schouten. “Het kan niet groot genoeg. Al die lichtjes! We moeten zoveel mogelijk licht hebben in de duisternis.”

“Ik geniet altijd wel van de lichtjes. Een beetje licht op aarde kan nu geen kwaad. Vooral groot licht kan geen kwaad”, aldus Henk Westbroek. En ook de Utrechtse tv-presentator en zanger Joris Linssen is fan. “Als je over de A2 rijdt en je ziet de lampjes, dan weet je: ik ben bijna thuis, bijna in mijn stadsie. Gelukkig gaat dit nog wél door in 2020.”

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen