Article header image

Groot Omroepkoor in Podium Witteman

In Podium Witteman, het wekelijkse muzikale programma van de NTR, ontvangt presentator Paul Witteman deze zondag onder anderen het 70-jarige Groot Omroepkoor, schrijver Peter Buwalda en de finalisten van Het Nederlandse Vioolconcours.

Het Groot Omroepkoor, opgericht kort na de Tweede Wereldoorlog, is het enige koor in Nederland dat het grote koor-symfonische repertoire op professionele wijze uitvoert. Het koor is nauw verbonden met de Nederlandse Publieke Omroep. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de omroepseries NTR ZaterdagMatinee, AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert.

Het Groot Omroepkoor treedt op met orkesten van naam en faam: in de omroepseries doorgaans met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Markus Stenz en gastdirigenten als Jaap van Zweden, Edo de Waart, James Gaffigan en Vladimir Jurowski. Ook met het Koninklijk Concertgebouworkest bestaat een lange samenwerking.

Het Groot Omroepkoor bestaat nu zeventig jaar en viert dat met een optreden in Podium Witteman. Uitzending: zondag 31 januari, van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

Bron: Broadcast Magazine/NTR

Bericht delen