Grimbergen doet aangifte van mishandeling
woensdag 17 januari 2018

Grimbergen doet aangifte van mishandeling

Programmamaker Cees Grimbergen, werkzaam voor Omroep MAX, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd eind januari hardhandig uit de hal van pensioenbeheerder APG in Amsterdam verwijderd.

Volgens Villamedia was hij daar voor opnames van zijn serie Zwarte Zwanen over de pensioenwereld. Grimbergen sprak met draaiende camera mensen aan toen hem werd gevraagd om naar buiten te gaan. 

De journalist weigerde naar buiten te gaan en werd vervolgens naar eigen zeggen in een houdgreep genomen, tegen de grond gewerkt en tegen een muur geduwd.

Een woordvoerder van APG zegt dat Grimbergen de hardhandige behandeling aan zichzelf te danken heeft. “Hij was uit op een incident. Een duidelijke schwalbe om een strafschop uit te lokken, om het in voetbaltermen uit te leggen.”

Volgens Grimbergen gaan de deuren van APG dicht “zodra je kritische vragen stelt”. De pensioenbeheerder reageert daarop: “Sinds 2013 zijn we in gesprek met Grimbergen. Hij mag alles vragen en krijgt zelfs nu nog overal antwoord op. Maar wel per mail en niet meer voor camera.”

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen