Gouden Televizier-ring voor Beau Five Days Inside
vrijdag 12 oktober 2018

Gouden Televizier-ring voor Beau Five Days Inside

De Gouden Televizier-ring 2018 is gewonnen door Beau Five Days Inside, de docuserie van Beau van Erven Dorens. Chantal Janzen won de Zilveren Ster als beste presentatrice en Van Erven Dorens werd ook uitgeroepen tot beste presentator.

De grote favoriet voor de Gouden Televizier-ring was De Luizenmoeder. Ook Expeditie Robinson maakte kans op de felbegeerde publieksprijs. Beau Five Days Inside sleepte 52 procent van de stemmen in de wacht. Van Erven Dorens kreeg de prijs uit handen van zwemmer Maarten van der Weijden.

In het RTL 4-programma Beau Five Days Inside bezocht de presentator instellingen waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Hij verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Ilse Warringa, alias juf Ank uit De Luizenmoeder, won de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Warringa, medeschrijver van de serie, versloeg haar Luizenmoeder-collega’s Jennifer Hoffman en Lies Visschedijk. Dit jaar werd de prijs voor acteur en actrice voor het eerst gecombineerd.

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging naar Chantal Janzen. Ze won al voor de vierde keer. Eva Jinek en Geraldine Kemper waren ook genomineerd. Bij de mannen won Beau van Erven Dorens van Humberto Tan en Johnny de Mol. Van Erven Dorens wint de prijs voor beste presentator voor het eerst.

De Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma ging naar de scripted realityserie De eindmusical (AVROTROS). Bommetje en De Viralfabriek waren ook bij de laatste drie. Vlogger Kaj Gorgels kreeg verder de Televizier Talent Award. Hij won van medegenomineerden Ellie Lust en Nienke Plas.

De Digital Impact Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Wie is de mol? De prijs gaat naar televisiemakers die de kijkers ook online of via een app goed weten te bereiken. Naast Wie is de mol? waren ook Expeditie Robinson en Zondag met Lubach genomineerd.

Het 53ste Gouden Televizier-ring Gala hield donderdagavond 2.219.000 mensen aan de buis gekluisterd op NPO 1. Daarmee behaalde de uitzending met Jan Smit en Rik van de Westelaken een marktaandeel van 37,6 procent.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen