Gouden Kalveren Gala live te zien bij RTV Utrecht
donderdag 22 september 2022

Gouden Kalveren Gala live te zien bij RTV Utrecht

RTV Utrecht zendt op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur live op televisie, de website en de app het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival uit.

Rechtstreeks vanaf het podium van de Stadsschouwburg Utrecht presenteert Sosha Duysker het gala en spreekt presentatrice Gabriel Erlach de winnaars direct na het ontvangen van hun prijs. De live uitzending is op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur online te zien op www.rtvutrecht.nl en via de app van RTV Utrecht. Het verslag wordt ook op de televisiezenders RTV Utrecht en UStad uitgezonden.

Vanaf woensdag 21 september is Utrecht weer anderhalve week de filmhoofdstad van Nederland. Op vrijdag 30 september maken genomineerden kans tijdens het gala op de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse filmindustrie: het Gouden Kalf. Wie volgt Fedja van Hûet straks op in de categorie Beste Hoofdrol Speelfilm? En wie voegt zich bij het rijtje Dirty God, Buladó en De Veroordeling als winnaar Beste Film?

Er zijn diverse categorieën waarin gewonnen kan worden zoals lange documentaire, dramaserie en natuurlijk beste speelfilm. De uitreiking van de Gouden Kalveren komt vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht. Vanaf 20.00 uur zal presentatrice Gabriel Erlach de kijker meenemen achter de schermen.

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen