Dinsdag 16 januari 2018

Gouden Kalf voor de Cultuurprijs voor MVSP

Filmpublicist Monique van Schendelen krijgt woensdag tijdens de openingsavond van het 33e Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2013.

De prijs wordt toegekend door het bestuur van de Stichting Nederlands Film Festival aan personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.

Van Schendelen (1948) heeft voor de Nederlandse film het vak ‘publiciteit’ op de kaart gezet. Begonnen als promotiemedewerkster in de platenindustrie heeft zij in 1986 haar werkterrein verlegd naar film en haar eigen bedrijf opgericht: MVSP – Monique van Schendelen Publiciteit.

Gedurende 27 jaar tijd heeft ze de publiciteit gecoördineerd van vele tientallen Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films, retrospectieven, festivals, filmpublicaties,prijsuitreikingen en vele andere filmactiviteiten met maar één doel; het bereiken van een zo groot mogelijk publiek. Succesvol, omdat de Nederlandse Film inmiddels een merknaam geworden is en talloze producenten, filmdistributeurs en andere opdrachtgevers telkens weer met haar willen werken.

“Dat ik voor het beroep dat ik jarenlang met hart en ziel uitgeoefend heb, nu het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs krijg, is natuurlijk een hele eer. Met dank aan al die filmproducenten, regisseurs, acteurs, filmdistributeurs, festivaldirecteuren én de media die mij het vertrouwen schonken en die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat ik deze prijs toegekend krijg,” aldus Van Schendelen.

Bron: Nederlands Film Festival

Bericht delen