Woensdag 17 januari 2018

Gordon en Lubach in race om tv-beelden

Gordon maakt volgende maand dubbel kans op de tv-beelden. Gordon, die de televisievakprijzen in het verleden bekritiseerde, is dit jaar maar liefst twee keer genomineerd. Ook Arjen Lubach maakt tweevoudig kans op de vakprijs. De dramaserie A’dam-E.V.A. is in drie categorieën genomineerd.

In de categorie Beste grote showprogramma dingt het programma The Roast of Gordon van Comedy Central mee naar de tv-prijzen. De overige genomineerde shows zijn de RTL-programma’s All You Need Is Love en Dance, Dance Dance.

Het programma Geer & Goor: Zoeken een hobby is genomineerd in de categorie amusement, samen met Mindf*ck van AVROTROS en Zondag met Lubach van de VPRO. Net als Gordon maakt ook Arjen Lubach dubbel kans op een tv-beeld, want zijn satirische show maakt eveneens kans op een tv-beeld voor Beste actuele programma. In deze categorie zijn ook de programma’s 5 jaar later van Jeroen Pauw en Floortje terug naar Syrië kanshebbers.

In totaal worden dit jaar in negentien categorieën prijzen uitgereikt. De publiek omroep BNN-VARA is veertien keer genomineerd. De VPRO dingt met twaalf nominaties mee, de NTR tien keer en RTL 4 heeft negen nominaties in de wacht gesleept.

Chantal Janzen, die vorig jaar jaar een tv-beeld won als beste presentator, is dit jaar opnieuw genomineerd in deze categorie. Zij neemt het op tegen Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk.

In de categorie Beste reality zijn genomineerd: Ik vertrek (AVROTROS), The Amsterdam Project (RTL 4) en The Island (Net5). De genomineerde dramaseries zijn A’dam – E.V.A., Als de dijken breken en Vechtershart. A’dam – E.V.A is ook genomineerd in de categorieën Beste regie en Beste script voor een dramaserie.

Acteur Guy Clemens maakt kans op een tv-beeld voor zijn rol in De Zaak Menten. De andere genomineerden in deze categorie Beste hoofdrol zijn Susan Radder (One Night Stand: Horizon) en Gijs Scholten van Aschat voor zijn rol in Als de dijken breken.

De tv-beelden 2017 worden op dinsdag 28 maart uitgereikt.

Bron: BM

 

Bericht delen