Dinsdag 16 januari 2018

Goede start voor Sinterklaasjournaal

Het SinterklaasJournaal, traditiegetrouw gepresenteerd door Dieuwertje Blok, startte maandag met goede cijfers. Deze eerste uitzending trok 905.000 kijkers. Het bereik is gemeten onder kinderen van 3 jaar en ouder en ook de meekijkende ouders zijn opgenomen in de telling. De afleveringen van Het Sinterklaasjournaal zijn dit jaar voor het eerst alleen te zien op Ned 3 (Zapp), eerder was dit Ned 1 en Ned 3.

Tijdens de uitzending bleek dat er voor de hoeveelheid nieuws de tijd eigenlijk te krap was. Blok kondigde daarom aan dat er elke dag na Het Sinterklaasjournaal een extra uitzending op internet te zien is: ‘Het Sinterklaasjournaal internet nieuws’’. Na deze aankondiging probeerden kijkers massaal in te loggen op www.sinterklaasjournaal.nl Tussen 18.00  en 20.00 uur werden de pagina’s op de website 1,2 miljoen keer geraadpleegd. De website raakte daardoor overbelast en was tijdelijk uit e lucht.

Zaterdag 17 november is de grote Sinterklaasintocht, dit jaar in Roermond. Sinterklaas en zijn Pieten zette om 12.00 uur voet aan wal in de  bisschopsstad. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale – extra lange – aflevering van het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur op Ned 3 en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Via het digitale themakanaal Zappelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Op zondag 18 november wordt de uitzending met de doventolk herhaald om 12.00 uur op Ned 3. De centrale presentatie wordt vanuit Roermond verzorgd door Dieuwertje Blok.

Bron: NTR

Bericht delen