Gestolen camera RTV Utrecht teruggevonden in kruipruimte flat Kanaleneiland
dinsdag 28 juni 2022

Gestolen camera RTV Utrecht teruggevonden in kruipruimte flat Kanaleneiland

De camera die twee weken geleden met geweld werd gestolen van een filmploeg van RTV Utrecht, is terecht. Het apparaat is samen met het statief gevonden in een kruipruimte van een flat aan de De Gasperilaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

De camera is onbeschadigd, wel ontbreekt de zogenoemde WMT-zender ter waarde van ongeveer 10.000 euro. Ook zijn de kabels er ruw vanaf getrokken.

Buurtonderzoek heeft geen concrete tips over de daders opgeleverd. Wel zijn verdachten gefilmd door een beveiligingscamera aan de Rooseveltboulevard. Deze beelden worden woensdag getoond in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. De uitzending is vanaf 13.25 uur te zien. De beroving was op maandag 13 juni.

De cameraman en verslaggever waren op de Australiëlaan om te berichten over onderhoudswerkzaamheden aan de Galecopperbrug. Plotseling kwamen twee jongens op hen af. Een van hen sloeg de cameraman in zijn gezicht en ging ervandoor met de camera en het statief.

De cameraman en verslaggeefster hebben meteen aangifte gedaan. Zowel vanuit de lokale als landelijke politiek kwamen veel steunbetuigingen na de gewelddadige beroving. Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) bracht vorige week een bezoek aan RTV Utrecht en sprak onder meer met de betrokken cameraman en verslaggever.

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht reageerde op raadsvragen van de VVD over de beroving. “Door het OM wordt een dubbele strafeis gesteld”, zei ze. “Incidenten met journalisten worden door de politie met prioriteit opgepakt, op dezelfde manier als aangiftes van geweld tegen personen met een publieke taak.”

Bron: RTV Utrecht/BM
Foto: RTV Utrecht

Bericht delen