Article header image

Gerard Timmer: 'Zomerstop bestaat niet'

Met de start van de zomervakantie van Jeroen Pauw, Paul Witteman en sinds vrijdag ook Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw, is officieel de ‘komkommertijd’ aangebroken.

Maar van een zomerstop is volgens directeur televisieprogrammering Gerard Timmer van de NPO geen sprake. “In vroeger tijden was het Media Park in de zomer begroeid met gras en onkruid, maar dat is al lange tijd niet meer het geval.”

De Wereld Draait Door maakt momenteel plaats voor de humorweek van de VARA, om volgende week te worden opgevolgd door seizoen vijf, zes en zeven van de dramaserie Entourage. Op het tijdslot van Pauw & Witteman staat zoals gebruikelijk een nieuw seizoen van Knevel & Van den Brink, dat later deze zomer tijdelijk plaats zal maken voor het Tour de France-programma De Avondetappe.

Tegenover de onderbreking van deze twee vaste ankers staat onder andere het vervolg van de serie In Therapie van de NCRV, de nieuwe BNN-reeks Van God Los, Andere Tijden Sport, Toren C en een nieuw seizoen van Zomergasten met Jelle Brandt Corstius.

“En dan heb ik het nog niet eens over die andere grote pijler van de publieke omroep, namelijk nieuws, opinie en actualiteiten. Het NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur, Uitgesproken, Altijd Wat en Brandpunt. Die gaan ook allemaal door. Maar dat valt misschien minder op, omdat mensen dat inmiddels tot de inventaris van de publieke omroep zijn gaan zien.”

Bron: Spits/Broadcast Magazine

Bericht delen