Dinsdag 16 januari 2018

Gerard Timmer wordt voorzitter BNN-VARA

Gerard Timmer wordt de algemeen directeur/voorzitter van BNN-VARA. De ledenvergadering heeft zaterdag ingestemd met de voordracht van de Raad van Toezicht van de omroep. Timmer is de eerste algemeen directeur/voorzitter van de fusieomroep.

Hij vormt vanaf 1 mei aanstaande samen met zakelijk directeur Marc Adriani en de nog te werven mediadirecteur de directie van BNN-VARA. Als gevolg van het vertrek van Frans Klein naar de NPO start voor deze laatste functie binnenkort de selectieprocedure.

Timmer is geen onbekende van BNN-VARA. De afgelopen zes jaar was hij directeur video bij de Nederlandse Publieke Omroep en had hij intensief contact met beide omroepen. In 1997 richtte hij samen met Bart de Graaff BNN op, de omroep waarvan hij tot 2006 voorzitter was. Timmer vertrok per 1 januari als directeur video bij de NPO wegens “een verschil van inzicht in visie op de vernieuwing van de organisatie.”

Timmer: “Met een progressief, journalistiek en een uitgesproken jong geluid behoren VARA en BNN in mijn ogen tot de sterkste merken van de publieke omroep. Mijn affiniteit met de publieke omroep is nog altijd onverminderd groot. En dat geldt ook voor het geloof in de inhoudelijke kracht van deze fusieorganisatie. De vraag om daar mijn energie in te gaan steken sprak me direct aan.”

Zakelijk directeur Marc Adriani: “Dit is fantastisch nieuws voor BNN-VARA. We halen met Gerard Timmer een vrachtlading aan kennis en ervaring in huis. Hij kent de publieke omroep als geen ander en weet precies waar BNN en VARA voor staan. Hij is de aangewezen persoon om de omroep klaar te stomen voor de toekomst.”

Bron: BNN-VARA

Bericht delen