Article header image

Gerard Timmer over nieuw televisieseizoen

De zomer is voorbij en het nieuwe televisieseizoen is al even bezig. Nieuwe formats worden aan de lopende band gelanceerd en de strijd om de kijker is begonnen. De Nederlandse Publieke Omroep heeft diverse nieuwe programma’s op de plank liggen voor de komende weken. Zoals Toppop3, een nieuw muziekprogramma met Gerard Ekdom en Earth flight, een natuurserie van de EO.

Gerard Timmer, directeur televisieprogrammering van de Nederlandse Publieke Omroep, noemt de programmering van de concurrenten in BNR Mediazaken ‘grillig’. “Andere jaren was het vooral RTL dat het in het commerciële domein goed deed. Het is nu een wedstrijd die zich afspeelt tussen RTL en SBS.”

“Het is belangrijk dat SBS weer durft te investeren. We hebben tijden gezien dat er niet werd geïnvesteerd in nieuwe programma’s of de programma’s duurden te lang, of werden niet geprogrammeerd”. Timmer ziet echter nog geen duidelijk profiel van de zender. “Ik kan het verband tussen Dokter Tinus op woensdagavond niet goed leggen met Sterren springen op zaterdagavond.”

De eerste slag om de kijkcijfers is in elk geval gewonnen door de publieke omroep. Timmer: “Op de verkiezingsavond kozen de mensen massaal voor de publieke omroep. Het verschil is zelfs nog groter dan vorige keer. We willen als belangrijkste podium van Nederland gezien worden, dus dat is erg prettig.”

De directeur televisieprogrammering vindt de kritiek dat er te veel aandacht zou zijn geweest voor de verkiezingen niet helemaal terecht. “Bij het laatste debat keken 800.000 mensen die niet eerder naar een ander debat hebben gekeken. Dat zijn enorme cijfers. De komende weken gaan we wel kijken wat beter kan bij de volgende verkiezingen.”

Beluister het interview met Ruud Hendriks (BNR Mediazaken) hier

Bron: BNR

Bericht delen