Gerard Schuiteman van Stichting RPO naar RTV Utrecht
donderdag 25 juni 2020

Gerard Schuiteman van Stichting RPO naar RTV Utrecht

Gerard Schuiteman vertrekt bij de RPO om bij RTV Utrecht aan de slag te gaan. Bij de regionale publieke omroep van de provincie Utrecht wordt hij per 1 september aangesteld als zakelijk directeur/bestuurder.

Gerard Schuiteman heeft een jarenlange staat van dienst binnen de regionale publieke omroep, onder andere in zijn huidige functie als bestuurder van de overkoepelende organisatie Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO).

Hij heeft aan de wieg gestaan van de RPO. In zijn functie als bestuurder heeft hij de RPO uitgebouwd tot het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de uitvoering van de publieke mediaopdracht op regionaal niveau. Hij heeft verbinding gelegd tussen de regionale omroepen, met landelijke omroepen, lokale omroepen en met politiek Den Haag.

Schuiteman kent de sector en de relevante partijen als geen ander. De Raad van Toezicht van RTV Utrecht is dan ook zeer tevreden dat zij een man van dit kaliber heeft weten te binden aan RTV Utrecht.

Gerard Schuiteman over zijn benoeming bij RTV Utrecht: “Met overtuiging en plezier ga ik me bij RTV Utrecht inzetten voor de belangrijke taak van de regionale omroep. RTV Utrecht kan de samenleving wat mooier maken en bruggen slaan door de kleurrijke verhalen te vertellen van de provincie, de steden, de dorpen én haar mensen. Ik zie er enorm naar uit om samen met de medewerkers en alle stakeholders aan de slag te gaan om de relevantie van RTV Utrecht voor de Utrechtse samenleving waar te maken.”

Bron: Stichting RPO/BM

Bericht delen