Gerard Joling coach van The Voice Senior
dinsdag 21 juli 2020

Gerard Joling coach van The Voice Senior

Er wordt heel wat geschoven met de coaches van The Voice. Na een aantal cryptische hints op dinsdag is bekendgemaakt dat Gerard Joling (60) de nieuwe coach is van The Voice Senior.

Hiermee gaat de zanger terug naar het oude honk, want hij was ooit al coach voor het programma, maar dan samen met Gordon (52). Gerard Joling liet in een gesprek met RTL Boulevard weten dat hij er veel zin in heeft. “Fantastisch om te zien dat oudere mensen nog steeds te kracht hebben om te gaan zingen.”

“Ik denk dat het voor mij makkelijker is om het zonder Gordon te doen, omdat je toch twee meningen hebt en moet overleggen. En nu kun je gelijk zeggen: bam, drukken! Het mag van mij van hardrock tot heavy metal zijn of volks en Nederlandstalig. Je moet wel doen waar je goed in bent en dan zitten wij er om te kijken of het goed genoeg is. En of het leuk en origineel is.”

Gerard Joling tikte zelf dit jaar de 60 aan en heeft veel respect voor de ouderen die mee doen aan The Voice Senior. “Je gunt het de mensen ook zo, omdat het ongelofelijk dapper is dat je het op die leeftijd nog doet. Soms zie je ook dat mensen al jaren op en bühne staan, maar dat het nooit gelukt is. Die zijn dan wel wat vrijer. En er zijn ook mensen die alleen thuis zingen en voor de gezelligheid en die staan dan ineens voor een volle zaal. De nervositeit maakt het dan lastig, maar daar prikken we ook wel doorheen.”

Joling deelt het nieuws op Instagram met drie nagebootste albumhoezen. Zo is te zien hoe hij en zijn medecoaches Angela Groothuizen, Frans Bauer en Ilse DeLange iconische albums van The Beatles, ABBA en Queen hebben nagemaakt. The Voice Senior gaat 28 augustus van start bij RTL 4.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen