Geraldine en de Vrouwen vanaf 18 oktober bij RTL 4
dinsdag 22 september 2020

Geraldine en de Vrouwen vanaf 18 oktober bij RTL 4

In Nederland heeft 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen te maken gehad met seksueel geweld. Dit varieert van verkrachting tot jarenlang misbruik. Sommige slachtoffers zijn voor de rest van hun leven getekend.

In Geraldine en de Vrouwen volgt presentatrice Geraldine Kemper zes vrouwen die door seksueel geweld een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben ontwikkeld. Ze hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachtes.

Geraldine neemt de zes vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te bedwingen. Na deze reis worden de vrouwen nog een jaar lang begeleid en gevolgd. Geraldine en de Vrouwen is vanaf zondag 18 oktober 22.30 uur te zien bij RTL 4.

Geraldine Kemper: “Seksueel geweld is een enorm taboe. Er wordt weinig over gesproken, terwijl het heel veel gebeurt. Ik ben trots op deze zes vrouwen, die met hun verhalen en hun strijd om van hun trauma af te komen, een voorbeeld zullen zijn voor velen.”

Het programma is geproduceerd door Kale Jakhals Producties, dat eerder onder meer Het Rotterdam Project en De Sleutel maakte.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen