Article header image

George Maat dient klacht in tegen RTL Nieuws

Patholoog-anatoom George Maat heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen RTL Nieuws. Het programma publiceerde een college van hem, waarin hij foto’s liet zien van stoffelijke resten van slachtoffers van MH17.

Maat wil van de Raad weten of RTL Nieuws in het geheim opnamen had mogen maken van het college dat hij in april vorig jaar aan de Universiteit van Maastricht gaf, en wat de Raad vindt van de publicaties van RTL Nieuws daarover.

Nadat bekend was geworden dat Maat de foto’s gebruikte voor het college, ontstond er veel ophef. Minister van Justitie Ard van der Steur zette hem daarna aan de kant als lid van het onderzoeksteam van MH17. Later bleek dat er geen goede afspraken waren over het gebruik van fotomateriaal. Maat noemt RTL Nieuws ‘de bron van alle ellende’.

De patholoog-anatoom overweegt ook een gang naar de rechter, maar hij zegt dat dat afhangt van de reactie van de Raad voor de Journalistiek.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws ziet het oordeel van de Raad voor de Journalistiek met vertrouwen tegemoet. “Het staat hem vrij een klacht in te dienen, maar wij menen zorgvuldig te hebben gehandeld”, zegt hij.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen