Genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2019
donderdag 26 september 2019

Genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2019

Televizier heeft de drie genomineerden voor de 54e Gouden Televizier-Ring bekendgemaakt. Wat zijn de populairste programma’s van dit jaar?

Dit zijn in alfabetische volgorde de programma’s die dit jaar kans maken op de Gouden Televizier-Ring:

Beste Zangers (AVROTROS)
Chateau Meiland (SBS6)
Expeditie Robinson (RTL 5)

Het is de tweede nominatie voor Beste Zangers. In 2017 delfden Jan Smit en co het onderspit tegen Zondag met Lubach, maar dat het muziekprogramma dit jaar weer meestrijdt met de beste, zegt voldoende. Ieder jaar trekt Beste Zangers veel tv-kijkers en brengt het programma nieuwe sterren voort, zoals bijvoorbeeld Davina Michelle vorig jaar.

Meest opvallende titel in dit rijtje is natuurlijk die van het SBS6-programma Chateau Meiland, dat met kasteelheer Martien Meiland een flamboyante frontman in huis heeft die in brede kring wordt omarmd. Martien en dochter Maxime verrijkten de Nederlandse taal zelfs met de uitdrukking ‘Wij gaan wijnen, wijnen, wijnen!’

Expeditie Robinson is voor de vijfde keer genomineerd. Voor Dennis Weening wordt dit wel de laatste kans op een Gouden Televizier-Ring voor Expeditie Robinson, hij is in het nieuwe seizoen de presentator niet meer. Dat wordt dus een spannend Gala naast collega Nicolette Kluijver.

De uitreiking is op woensdag 9 oktober om 21.00 uur te zien op NPO 1. Het evenement vindt plaats in AFAS Live in Amsterdam. Rik van de Westelaken en Dionne Stax presenteren dit jaar het Gouden Televizier-Ring Gala. Het is voor Dionne Stax de eerste grote live tv-klus die ze voor haar nieuwe werkgever AVROTROS doet.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen