Dinsdag 16 januari 2018

Gemeenteraad blokkeert reddingsplan AT5

De Amsterdamse gemeenteraad gaat vooralsnog niet akkoord met een miljoenenoperatie om AT5 te redden. De collegepartijen PvdA, GroenLinks en VVD fluiten wethouder Carolien Gehrels terug op dit politiek gevoelige onderwerp. Vorige week maakte ze bekend dat de tv-zender veel meer geld krijgt om het hoofd boven water te houden.

De fracties willen echter pas een besluit nemen na een hoorzitting over de tv-zender. Die moet duidelijk maken of niet toch een fusie mogelijk is met RTV Noord-Holland. Ook willen de partijen weten waarom Gehrels in juli een einde maakte aan de fusiebesprekingen. GroenLinks stelde hierover eerder raadsvragen, maar vindt de antwoorden onbevredigend.

Gehrels wil AT5 een financiële injectie geven van zeker vijf miljoen, onder meer om tegenvallende advertentie-inkomsten op te vangen. Dat is 1,75 miljoen meer dan vorig jaar. GroenLinks-raadslid Evelien van Roemburg: “Waarom is dit beter dan een fusie? Het is in elk geval duurder en een toekomstvisie ontbreekt, dus wij geloven er niet in”. Ze oppert een openbare aanbesteding als een fusie geen optie is. “Dan kunnen Salto, Het Parool of andere bedrijven meedingen.”

Lees verder bij Het Parool

Bericht delen