Geert Hofman waarnemend algemeen directeur NOS
Woensdag 17 januari 2018

Geert Hofman waarnemend algemeen directeur NOS

Zakelijk directeur Geert Hofman neemt sinds vorige week de taken waar van algemeen directeur Jan de Jong, die per 1 november vertrekt naar Feyenoord. De Jong wordt daar de nieuwe algemeen directeur.

Hofman is sinds 2007 zakelijk directeur bij de NOS. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn de NOS-brede bedrijfsvoering en aansturing van de stafonderdelen financiën, personeel en organisatie, ICT en facilitaire zaken, marketing en communicatie, documentatie en juridische zaken.

Na in 1983 bij KPMG in de accountancy te zijn begonnen, maakte hij in 1989 via Reed Elsevier de overstap naar de mediawereld. Met de verkoop van de dagbladactiviteiten door Reed Elsevier ging hij naar PCM Uitgevers. Daar was hij onder meer adjunct-directeur Financiën bij PCM Dagbladen – de uitgeverij van NRC Handelsblad, Volkskrant en Trouw – en financieel directeur bij AD NieuwsMedia.

De Jong was bijna 25 jaar in dienst bij de NOS, maar besloot deze ‘unieke kans’ niet aan zich voorbij te laten gaan. Zolang de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur nog niet is afgerond, wordt Hofman ondersteund door een team van onder meer alle hoofdredacteuren binnen de organisatie. De wervings- en selectieprocedure wordt begeleid door de Raad van Toezicht.

Bron: NOS/BM

Bericht delen