dinsdag 16 januari 2018

GeenStijl stelt vragen over restaurant DWDD

GeenStijl heeft een Kamervragen opgesteld over het pop-up restaurant van De Wereld Draait Door dat donderdag z’n deuren opent. Kamerleden kunnen de vragen gebruiken om aan staatssecretaris Sander Dekker (Media) te stellen. Dat is te lezen op de website van GeenStijl.

Het DWDD-restaurant gaat diners serveren voor € 79,95. DWDD’s huiskok Robert Kranenborg heeft het menu opgesteld. GeenStijl vindt dat belachelijk. “Behoort het tot de taakstelling van de NPO om VARA-arbeiders gerechten van 79,95 euro voor te schotelen, en zo nee wanneer trekt u nou eens de stekker uit dat stelletje elitaire graaiers die 5x de Balkenende-norm pakken?”

“Is het niet totaal van de concurrentievervalsende mataglap dat de NPO – dat jaarlijks zevenhonderd miljoen euro taxpoet krijgt – een restaurant begint in Amsterdam waar al een miljoenmiljard horeca-gelegenheden zijn, die het zonder subsidie moeten doen?”, is er te lezen.

Het restaurant is gevestigd in het Machinegebouw, tegenover de studio van DWDD in Amsterdam, en is van 3 tot en met 22 december dagelijks open. Bekijk de ‘Kamervragen’ van GeenStijl hier.

Bron: GeenStijl/Broadcast Magazine

Bericht delen