Dinsdag 16 januari 2018

Geen tv-actie voor Hoorn van Afrika

De Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) organiseren in de eerste week van augustus een speciale actieweek voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika. In die week wordt op allerlei plekken in Nederland actie gevoerd. De actieweek zal ook op radio en televisie aandacht krijgen. De hulporganisaties hebben daarover vrijdag overleg gevoerd met Gerard Timmer, directeur televisieprogrammering van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Er komt op korte termijn geen grote televisie-actie, ook al sluit de SHO niet uit dat die er later toch komt, bijvoorbeeld als de droogte in het gebied nog verder toeneemt. Dat wordt voor september verwacht. “Maar”, waarschuwt actiecoördinator Marinus Verweij, “een ramp is niet pas een ramp als er een televisie-actie wordt georganiseerd.”

Voor hulpverleners is het moeilijk om Somalië te bereiken, omdat lokale machthebbers hen de toegang ontzeggen. Toch denken de Samenwerkende Hulp Organisaties dat de hulp aankomt. Marinus Verweij: “Er wordt vanuit de Verenigde Naties steeds meer druk uitgeoefend op de machthebbers in Somalië om hulp toe te staan, er wordt aan een luchtbrug gewerkt. Dus er komt beweging in die situatie.”

Bron: NOS

Bericht delen