Woensdag 17 januari 2018

Geen politicus van het jaar gekozen

De NOS meldt dat de parlementaire pers dit jaar geen politicus van het jaar kiest. De Parlementaire Pers Vereniging heeft wel een verkiezing georganiseerd, maar er hebben zo weinig journalisten aan mee gedaan dat het volgens de vereniging niet verantwoord is om een winnaar aan te wijzen.

Van de ongeveer 100 journalisten die geregeld op het Binnenhof werken, stuurden er 31 een stembiljet in. Veel leden van de parlementaire pers zeggen dat ze dit jaar moeilijk een keuze kunnen maken en dat er niemand uitspringt. Ook zet een groeiende groep journalisten vraagtekens bij de juistheid van de verkiezing.

Zij vinden dat journalisten zichzelf kwetsbaar maken als ze een politicus aanwijzen die zij goed vinden functioneren. De verkiezing van een politicus van het jaar door EenVandaag gaat wel door. De keus wordt daar bepaald door een opiniepanel.

Volgend jaar gaat de Parlementaire Pers Vereniging bij de leden navragen of er nog een verkiezing moet worden georganiseerd. De laatste keer dat de pers geen politicus van het jaar aanwees, was in 2002. Vorig jaar koos de parlementaire pers voor VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen