Dinsdag 16 januari 2018

Geen Eredivisiebeelden in Voetbal International

Het RTL 7-programma Voetbal International mag geen fragmenten meer tonen van de Eredivisie. Al het beeldmateriaal is exclusief voor FOX, zo meldt Johan Derksen in zijn column in het blad Voetbal International.

“RTL 7 wilde de hoofdprijs betalen voor een paar beelden maar alles is exclusief voor FOX en omdat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief”, schrijft Derksen.

In de brief staat dat “het rechtenpakket behorende bij de voor- en nabeschouwingprogramma’s met ingang van het nieuwe seizoen exclusief vergeven is aan de nieuwe open zender FOX”. Op maandagavond tegenover Voetbal International komt FOX met een nieuw nabeschouwingprogramma met als presentator Toine van Peperstraten en analist Jan van Halst.

Derksen stelt: “Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen. Terwijl de open zender FOX er maar voor de schijn is. FOX wil eigenlijk maar één ding: FOX wil u een abonnement achter de decoder aansmeren.”

Bron: VI/Mediamagazine

Bericht delen